dinsdag 1 november 2016

Knapperige wafeltjes met kaneelsuiker

Ik kookte nooit eerder met kokosolie en daar moest dringend verandering in komen. Bovendien stond mijn hartjes-wafelijzer al veel te lang ongebruikt in de kast. Wafeltjes met kokosolie dus! Waren ze lekker? Ja hoor, dat waren ze!


Dit heb je nodig:
(voor 15 à 20 kleine wafels)

90 g kokosvet
150 g bloem
40 g maïzena / maïszetmeel
1/2 theelepel bakpoeder
125 g poedersuiker
1/2 zakje (4 g) vanillesuiker
snuifje zout
3 eieren
3 eetlepels witte suiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
een beetje (neutrale) olie

EXTRA: hartvormig wafelijzer, handmixer

Smelt het kokosvet in een klein pannetje (niet laten koken) en schenk het in een kom. Laat +/- 10 minuten afkoelen.

Meng ondertussen in een andere kom de bloem met de maïzena en het bakpoeder.

Mix nu met de handmixer de poedersuiker, de vanillesuiker en een snuifje zout door het kokosvet. Zorg dat het een romig geheel wordt. Mix er dan een voor een de eieren door. Mix of schep tenslotte kort het bloemmengsel erdoorheen. Het wafelbeslag is nu klaar.




Meng de witte suiker met het kaneelpoeder en strooi dit uit over een bord.

Verhit het wafelijzer. Strijk het in met wat olie. Leg 3 à 4 eetlepels van het wafelbeslag in het midden van het wafelijzer en bak tot de wafeltjes goudbruin gebakken zijn. Als ze klaar zijn, wentel ze dan meteen door de kaneelsuiker. Herhaal tot al het beslag op is.


TIP: serveer de wafeltjes met een schepje Griekse yoghurt, met een lekkere (karamel)saus, met een compote of met een toefje slagroom. Anders zijn ze tamelijk droog. SMAKELIJK!!!


(recept uit maandblad 'Koken & genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen