zaterdag 7 januari 2017

Appel-citroendessert met Oreo

Met oudjaar gingen we op verplaatsing fonduen. Ik stond in voor het dessert. Niets te zwaars dus best, zo na een uitgebreide maaltijd... Ik koos voor dit appel-citroendessert en dat bleek een superkeuze. Lekker luchtig en aangezien het in een grote schaal zat kon iedereen gewoon nemen waar hij nog zin in had. Ideaal!


Dit heb je nodig:
(voor 6 personen)

17 g puddingpoeder
100 g witte suiker
1,5 citroenen
250 ml melk
250 g Griekse yoghurt
1 kg appels
150 ml appelsap
1/2 eetlepel maïzena
125 ml slagroom 30% vetgehalte
175 g Oreo-koekjes

Rasp eerst de schil van de citroenen en zet even opzij.

Meng het puddingpoeder met 75 g suiker (NIET alle suiker!) en pers er de citroenen bij. Roer door elkaar.

Breng de melk en ongeveer 2/3 van de citroenschil aan de kook, roer het puddingpoedermengsel er doorheen en kook ongeveer 1 minuut op laag vuur. Neem de pot dan van het vuur, giet het mengsel over in een schaal, roer de Griekse yoghurt erdoor en laat helemaal afkoelen.Schil ondertussen de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Breng dan de appelblokjes met de overige 25 g suiker, de overige citroenschil en het appelsap aan de kook op laag vuur in een pot met deksel. Laat ongeveer 8 minuten pruttelen.

Roer de maïzena glad met 1,5 eetlepels koud water en roer het mengsel door de appelcompote. Laat nog 1 minuut op laag vuur koken en laat dan afkoelen.


Klop de slagroom stijf. Dit lukt het best als je hem in een schaal giet en deze samen met de kloppers van de handmixer even op voorhand in de koelkast plaatst zodat alles goed koud is. Spatel hem dan door het citroen-yoghurtmengsel.

Verkruimel de koekjes.


Schep tenslotte de koekjes, de citroenroom en de appelcompote afwisselend in een grote schaal. Zet in de koelkast tot aan het serveren.


Smakelijk!!!


(recept uit het maandblad 'Koken & Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten