vrijdag 10 februari 2017

Gnocchi en kip uit de pan

Njammie, echt lekker, dit gerechtje! Het sausje op basis van roomkaas en zure room maakt het ook helemaal af. Geslaagd!!


Dit heb je nodig;
(voor 4 personen)

4 kipfilets
2 grote wortelen
150 g roomkaas (= plattekaas)
100 g zure room
250 ml melk
600 g gnocchi (uit de verstoog)
enkele takjes verse peterselie
nootmuskaat
peper en zout
olijfolie om in te bakken

Snijd de kipfilets elk in een viertal stukken.
Verhit 2 à 3 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak hierin de kip op hoog vuur, ongeveer 1 minuut per zijde. Bak daarna nog een vijftal minuten verder op middelhoog vuur. Bestrooi de kip tenslotte met peper en zout.

Terwijl de kip gaart, schil je de wortelen. Snijd ze in plakjes.

Houd 1 theelepel roomkaas apart en roer de rest van de roomkaas door de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.



Leg de kip aan de zijkant van de pan. Voeg de wortelen en de gnocchi toe en bak al roerend even op hoog vuur.

Roer dan alles door elkaar en laat het geheel op laag vuur vijf minuten bakken (zonder deksel). Schep geregeld door elkaar.


Roer de zure room en de opzij gehouden roomkaas door elkaar en kruid met wat peper en zout.

Snijd / knip tenslotte de peterselie fijn en bestrooi het gerecht hiermee. Schep uit en leg een schepje saus op ieder bord. Lekker!!!


(recept uit 'Koken en genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen