woensdag 15 februari 2017

Salade met gehaktballetjes in barbecuesaus en aardappelsticks

Een salade in de winter? Natuuuuuuuurlijk! Een lekkere salade kan elk moment van het jaar. Gemakkelijk en snel te maken, vol vitamientjes én lekker... Wat wil je nog meer? ;)


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 kleine ui
350 g gemengd gehakt
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel paneermeel
3 eieren
peper en zout
80 g barbecuesaus
1/3 ijsbergsla
1/2 komkommer
170 g kerstomaten
170 g yoghurtmayonaise (of yoghurt + mayonaise)
1,5 eetlepel melk
1,5 eetlepel appelazijn (of wittewijnazijn)
40 g belegen kaas
35 g aardappelsticks

Pel en versnipper de ui. Kneed het gehakt met de ui, de tomatenpuree, het paneermeel en 1/2 geklutst ei goed door elkaar. Je kan dit met een vork doen of gewoon met je handen.

Rol het gehakt tot middelgrote balletjes en bak deze in wat olie in een grote pan 8 minuten rondom tot ze helemaal gaar zijn. Schep ze voorzichtig om want heel stevig zijn ze niet!

Neem ze uit de pan, meng ze in een kom met de barbecuesaus en laat ze afkoelen.

 

Kook dan de 2 overige eieren in 7-8 minuten hard. Spoel de onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in stukjes.

Snijd de sla in reepjes en de komkommer in plakjes. De tomaten mogen gewoon in de helft.

Roer de yoghurtmayonaise, de melk, de azijn en wat peper en zout goed door elkaar.

Rasp de kaas.

 

Verdeel tenslotte de eieren, de sla, de komkommer, de tomaat, de dressing en de kaas afwisselend in een grote schaal. Strooi de aardappelsticks (vlak voor het serveren) eroverheen en serveer de gehaktballetjes erbij. De gehaktballetjes mogen ook meteen bij de salade natuurlijk, maar aangezien wij een vegetariër in huis hebben, deden wij dit niet zo.

Smakelijk!


(recept uit 'Koken & Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen