zondag 26 maart 2017

Taart met kaas, tomaten, ham en aardappelen

Geregeld staat er bij ons een kaasschoteltje op het menu. Gewoon wat lekkere kazen bij elkaar, druiven en noten erbij, een lekker stuk stokbrood en een heerlijk glaasje wijn of bier. Mmm! We houden van wat afwisseling, maar eigenlijk zijn we met zijn allen best kleine eters... Gevolg: er is altijd kaas over. Die mag natuurlijk niet verloren gaan. Ditmaal verwerkte ik de overschotjes in een taart. En ze was heel lekker! In het originele recept wordt Chaumes gebruikt. Ik gebruikte Fagotin en Président. Je kan eigenlijk gewoon nemen wat je lekker vindt. :)


Dit heb je nodig:

500 g aardappelen
3 grote tomaten
200 g Chaumes (of andere kaas)
100 g Italiaanse ham of parmaham
1 rol kruimeldeeg
peper
een handvol verse peterselie

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar. Je hoeft geen zout toe te voegen.
Als ze klaar zijn, spoel ze dan onder koud water en laat ze uitlekken.

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Snijd ook de tomaten en de kaas in blokjes en scheur de ham in reepjes.
Volgens het originele recept dien je de tomaten te pellen en te ontpitten. Ik deed dit niet en vond het zo ook prima.


Schep de aardappelen, de tomaten, de kaas en de ham samen met een snuifje peper in een mengkom door elkaar. Zout hoef je niet toe te voegen. Er zit genoeg zout in de kaas en de ham!

Leg het kruimeldeeg (met het bakpapier) in een taartvorm en schep de vulling erop.


Bak de taart 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Knip de peterselie in stukjes en bestrooi de taart ermee. (Ik ben dit vergeten te doen. ;))

Lekker!


(recept uit Simply You, magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen