woensdag 29 maart 2017

Viskoekjes met kappertjes, lente-ui, citroen en dille

Het is zo eens iets anders dan 'gewoon' een stukje vis op je bord. Bovendien zijn deze viskoekjes leuk en gemakkelijk om te maken én ze zijn natuurlijk ook lekker! Ideaal.


Dit heb je nodig:
(voor +/- 12 viskoekjes)

500 g witte vis (naar keuze), in blokjes gesneden
45 g paneermeel
1 ei
20 g kappertjes
1 bosje verse dille, zonder harde stelen
1 lente-ui, in stukjes gesneden
schil van 1/2 citroen, fijn geraspt
1/2 eetlepel citroensap
1 theelepel zout (of iets minder)
snuifje peper

Stop alle ingrediënten samen in een blender en mix ze fijn. (dit kan eventueel ook met een staafmixer). Vorm +/- 12 balletjes van het mengsel en druk ze tussen je handen wat plat. Zet ze zo'n 30 minuten in de koelkast.

Verhit dan een beetje olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de viskoekjes hier zo'n 6 minuten in goudbruin. Keer ze geregeld om. Smullen maar!

 


(gebaseerd op een recept uit 'Simply You', magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen