woensdag 28 juni 2017

Heerlijk luchtige citroenmousse

Deze luchtige citroenmousse is echt heerlijk. Niet te zuur, niet te zoet... perfect zo. Ennnn, gemakkelijk te maken!


Dit heb je nodig:
(voor een 10-tal kleine porties)

1,5 (onbespoten) citroenen
90 g suiker
3 gelatineblaadjes
3 eieren
190 ml slagroom (vetgehalte 30%), goed gekoeld
enkele speculooskoekjes

Laat de gelatineblaadjes weken in een kommetje met koud water.

Rasp wat schil van de citroenen en hou deze opzij.
Pers de citroenen en verwarm het sap in een klein pannetje. Het hoeft niet te koken. Knijp de gelatine goed uit en roer hem erdoor tot hij helemaal is opgelost. Zet opzij.

Splits de eieren en klop de eidooiers samen met de suiker met behulp van de handmixer tot een lichtgeel mengsel. Roer het (afgekoeld) citroensap erdoor.

Klop de slagroom stijf en schep deze door het mengsel.

Klop eveneens de eiwitten stijf en meng ook deze door het geheel.



Verkruimel de speculooskoekjes en leg er een beetje van op de bodem van ieder potje / glaasje. Schep de citroenmousse erover en werk af met de geraspte citroenschil.

Plaats de mousse enkele uren (of een volledige nacht) in de koelkast.

Smakelijk!


(recept samengesteld van enkele recepten die ik op internet heb gevonden)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen