vrijdag 25 augustus 2017

Ricottaquiche met gegrilde paprikareepjes en pesto

Receptjes waarmee je met weinig moeite en in weinig tijd een lekker gerechtje op tafel tovert... Ik blijf er fan van! Deze quiche voldoet volledig aan die beschrijving. Hij werd door het hele gezin helemaal goedgekeurd. Lekker!


Dit heb je nodig:

1 rol kruimeldeeg (koeltoog)
3 puntpaprika's
een handvol verse tijm (of gedroogde tijm)
500 g ricotta
4 eieren
50 g geraspte parmezaan
enkele schepjes groene pesto
peper en zout

EXTRA: grillpan, taartvorm of springvorm

Snijd de puntpaprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Verhit een grillpan en bak de paprikareepjes zo'n vijf minuten zonder vetstof. Keer ze regelmatig om. Zet de pan even opzij.


Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Schep de ricotta in een mengkom en klop de eieren er een voor een doorheen. Kruid met wat peper en zout.

Rol het kruimeldeeg open samen met het bijgeleverde bakpapier. Leg in een taartvorm / springvorm en prik gaatjes in het deeg met behulp van een vork. Zo bolt het deeg niet op tijdens het bakken.

Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verdeel deze samen met de gegrilde paprikareepjes over de deegbodem. Verdeel het ricottamengsel en tenslotte ook de parmezaan erover.


Bak de quiche 35 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Haal uit de oven en werk af met enkele schepjes pesto. Smakelijk!



(recept uit 'Koken & Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten