woensdag 28 maart 2018

Bijgerecht: hartig taartje met wortelen en mascarpone

Een beetje gek om dit een 'taart' te noemen. Meer dan een deegbodem met mascarpone en wortelen is het eigenlijk niet. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat dit gerechtje niet lekker is! Super gemakkelijk te maken dus... én lekker! Bij onze kinderen viel de taart alvast ook helemaal in de smaak.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 rol kruimeldeeg
500 g wortelen
1 eetlepel honing
100 g mascarpone
een groot handjevol verse waterkers of tuinkers

Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Leg het kruimeldeeg in een taartvorm, dek af met een vel bakpapier en beleg dit met een blinde vulling (bakerwten, droge rijst, blindbak-ketting, ...). Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil ondertussen de wortelen en snijd ze in stukken. Snijd de wat dikkere stukken ook in de lengte door. Verwarm wat olie in een pan en stoof hierin al roerend de wortelen (beet)gaar. Voeg op het einde een eetlepel honing toe en schep deze goed door de wortelen.

Smeer de voorgebakken taartbodem in met de mascarpone en leg daar de wortelen op. Bak nog 5 minuten op 200°C in de oven.


Verdeel de water- of tuinkers voor het serveren over de taart. Smakelijk!


(recept uit 'Libelle Lekker')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten