donderdag 29 maart 2018

Smeuïge aardappelpuree met gehakt en kerstomaatjes

In het originele recept wordt het 'gehakt bolognaise' genoemd. Daar stel ik me echter wat anders bij voor. In deze saus zit immers geen tomatensaus en bij 'bolognaise' denk ik daar wel meteen aan... Nu ja, maakt niet uit! Dit gerechtje blijkt een topper. Echt heel erg lekker en absoluut voor herhaling vatbaar! Die saus in combinatie met die puree... Ik begin er alweer helemaal van te watertanden!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 ui
2 teentjes knoflook
500 à 600 g gemengd gehakt
2 theelepels bloem
300 ml melk
1 groentenbouillonblokje
400 g kerstomaten
aardappelpuree voor 4 personen (zelfgemaakt of uit een pakje)
1 theelepel oregano

Schil de aardappelen, kook of stoom ze en maak er een smeuïge aardappelpuree van met een beetje melk en boter. Als je puree uit een pakje maakt, kan je er aan het einde van het recept mee beginnen.

Pel en versnipper de ui en de knoflook.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak het gehakt hier in terwijl je het los roert (rullen dus ;)). Voeg dan de ui en de knoflook toe en laat even mee bakken. Voeg ook de bloem toe en bak kort mee.

Giet de melk en 300 ml water erbij en breng aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoor en laat alles 10 minuten koken.

Snijd de kerstomaten doormidden en voeg ze toe aan het gehaktmengsel. Voeg ook de oregano toe en laat alles nog zo'n 3 minuten koken.Serveer in diepe borden: onderaan de aardappelpuree en bovenop het gehaktmengsel. Lekker, lekker, lekker!!


(recept uit 'Koken en Genieten')

1 opmerking: