Haver-banaankoekjes met Nutella

Tegenwoordig bak ik met de jongste (10) in weekend vaak koekjes. Nu ja, ik geef de instructies en hij doet bijna al het werk. Heerlijk vindt hij dat, zo met zijn handen het deeg of beslag kneden en achteraf zijn vingers zorgvuldig aflikken. Mmm! Deze koekjes met haver, banaan en Nutella zijn super lekker én ook een beetje gezond, toch? (denk de suiker maar even weg dan ;))


Dit heb je nodig:
(voor +/- 30 koeken)

180 g bloem
180 g suiker
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
120 g goede boter
2 grote rijpe bananen
1 ei
180 gram havervlokken (ongesuikerd)
75 g Nutella

Verwarm de oven voor op 200°C.

Roer de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout door elkaar in een grote kom.
Snijd de boter in blokjes en kneed ze met je handen door het bloemmengsel.
Prak de bananen met een vork en kneed ze ook door het mengsel.
Voeg het ei en de havervlokken toe en meng eveneens goed door het mengsel.


Voeg tenslotte de Nutella toe. Deze kneed je er niet door. 'Snijd' hem met een mes door het mengsel zodat er strepen ontstaan. Dat geeft een leuk effect aan de koekjes.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover hoopjes van het beslag. Wij deden dit met behulp van een ijsschep (ongeveer voor de helft gevuld). Leg de hoopjes zeker ver genoeg van elkaar.


Laat zo'n 10 minuten bakken in de op 200°C voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster en... smullen maar!!


(recept op basis van verschillende Amerikaanse recepten op internet)

Reacties

Populaire posts