Homemade falafel met waterkerspuree en gebakken appeltjes

Koken met één vegetariër in huis is niet altijd zo simpel. De rest van het gezin eet immers nog wel vlees en vis. Gerechtjes zonder vlees die bij iedereen in de smaak vallen, zijn hier dus eigenlijk ideaal. En dit is er zo eentje! Lekker!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g kikkererwten (blik)
1 ui
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
4 takjes koriander (en voor wie dat niet lust: meer peterselie of ander kruid)
3 eieren
100 g bloem
panko (of eventueel gewoon paneermeel)
800 g bloemige aardappelen
1 bosje waterkers
100 ml melk
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel bruine suiker
2 appelen
peper en zout

OPGELET: de falafel moet na bereiding een uurtje de diepvriezer in... Begin dus vroeg genoeg aan dit recept!

Spoel de kikkererwten in een grote zeef of vergiet en laat ze uitlekken.

Mix de kikkererwten met 1 ei, de ui (grof gesneden), de knoflook, de peterselie, de koriander, de bloem en wat peper en zout. Dit kan in de keukenmachine of met de staafmixer. Rol tot balletjes en plaats deze een uur in de diepvriezer.

 

Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en stamp ze fijn samen met de melk, 1 ei, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Knip de waterkers een beetje fijner en meng onder de puree.


Snijd de appelen in schijfjes en bak deze met de kaneel en de bruine suiker beetgaar in olijfolie.

Klop het laatste ei een beetje los in een kommetje en doe wat panko in een ander kommetje. Rol de falafelballetjes eerst door het ei en dan door de panko. Bak ze goudbruin in een pan met olijfolie.


Serveer alles samen. Lekker!!!


(recept van Sandra Bekkari, uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts