Gnocchi op z'n Mexicaans

Mmm, snel klaar een een heel geslaagde smakencombinatie! Maken dus!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 grote ui (of 2 kleine)
2 teentjes knoflook
400 g gemengd gehakt
200 g maïs uit blik
200 g kidneybonen uit blik
800 g gepelde tomaten uit blik
1/2 groentenbouillonblokje
chilivlokken (of chilipoeder)
500 g gnocchi uit het koelvak
100 g feta

Pel de uien en snijd ze in partjes. Pel de knoflook en hak hem fijn.

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan (waarop een deksel past) en bak er het gehakt al roerend in. Voeg de ui en de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de tomaten met sap toe en giet ook 150 ml water bij in de pan. Hak de tomaten met een spatel in stukken.

Breng het geheel aan de kook en voeg het halve bouillonblokje toe. Voeg ook de maïs en de bonen toe. (op mijn foto's zie je geen maïs... vergeten in huis te halen ;))

Breng op smaak met peper en de chilivlokken. Kook nog een vijftal minuten op laag vuur onder een deksel.



Maak ondertussen de gnocchi klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg deze toe aan de pan. Verkruimel de feta over het gerecht en... geniet!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts