Ovengebakken zalm met feta, spinazie en kerstomaten
Zalm, feta en spinazie... Wat een heerlijke combinatie. Bovendien staat dit gerechtje in slechts twintig à vijfentwintig minuten op tafel. Ideaal!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
4 zalmfilets
150 g verse spinazie
200 g kerstomaten
150 g room (of sojaroom)
125 g feta
peper en zout
Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
Halveer de kerstomaten en leg ze samen met de (gewassen) spinazieblaadjes in een ovenschaal. Schep de room erdoor en kruid met peper en zout.
Leg de zalm er bovenop en verkruimel de feta erover. Kruid met nog een beetje peper en zout.
Bak 15-20 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
Lekker!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
4 zalmfilets
150 g verse spinazie
200 g kerstomaten
150 g room (of sojaroom)
125 g feta
peper en zout
Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
Halveer de kerstomaten en leg ze samen met de (gewassen) spinazieblaadjes in een ovenschaal. Schep de room erdoor en kruid met peper en zout.
Leg de zalm er bovenop en verkruimel de feta erover. Kruid met nog een beetje peper en zout.
Bak 15-20 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
Lekker!
(recept uit Libelle Lekker)
Beste Eva, ik heb gisteren dit gerecht gemaakt. Enige wat ik eraan toe heb gevoegd is wat gekookte pasta voor mijn kinders.
BeantwoordenVerwijderenIn een woord het was verrukkelijk, wat een goede smaakcombinaties en zo eenvoudig te maken!