Gemakkelijke (en heerlijke!) chocoladetaart

Chocolade, wie houdt er nu niet van? Ik ben er in ieder geval dol op en de rest van mijn gezin ook... Deze chocoladetaart is snel en gemakkelijk te maken en wat is ze lekker! Heeeeeeerlijk!


Dit heb je nodig:

120 g boter
120 g pure chocolade
4 eieren
200 g witte suiker
90 g bloem
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels chocoladeschilfers (of iets dergelijks)

EXTRA: springvorm van +/- 26 cm doorsnede

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Smelt de boter met de chocolade al roerend op een heel zacht vuurtje, au bain marie of in de magnetron. (telkens kort verwarmen en roeren tot alles gesmolten is)

Meng in een andere kom de eieren en de suiker (met de hand of met een mixer) en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Schep tenslotte het chocolade-botermengsel erdoor.


Vet een springvorm in en bestuif hem met wat bloem. Vul de vorm met het beslag en bak de taart zo'n 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.


Laat afkoelen en werk af met cacao (met behulp van een fijn zeefje) en chocoladeschilfers.

Smullen maar!


(recept uit Simply You, magazine van Carrefour)

Reacties

Populaire posts