Pita- en wortelsoldaatjes met zelfgemaakte hummus, dadels en feta

Nu en dan staan we met zijn vieren - het hele gezin - samen in de keuken: ieder maakt een eigen hapje / tapa en we smullen ze lekker samen op als avondmaal. Heerlijk! Ditmaal zorgde ik voor deze hummus. Heel lekker en geslaagd met dadels en feta, mmm!

Dit heb je nodig:

4 pitabroodjes
4 grote wortelen
2 dadels
50 g feta
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie

voor de hummus:
400 g kikkererwten (blik)
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel tahin (kon ik niet vinden - ik nam 15 g in de pan geroosterd sesamzaad + 15 ml olijfolie + een snuifje zout en mixte dat door de hummus)
1/2 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel olijfolie
scheutje citroensap
snuifje zout

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestrijk de bovenkant van de pitabroodjes met olijfolie (met een keukenborsteltje) en bestrooi met paprikapoeder. Rooster ze 5 minuten in de voorverwarmde oven en snijd ze in reepjes.

Schil de wortelen en snijd ze in de lengte in reepjes.

Spoel de kikkererwten kort onder koud stromend water (in een vergiet/zeef) en laat ze uitlekken.
Hou er enkele apart voor de afwerking.

Mix de kikkererwten met de yoghurt, de tahin, het komijnpoeder, de olijfolie, een scheutje citroensap en een snuifje zout. Proef en voeg indien gewenst nog wat citroen en/of zout toe.
Ik gebruikte mijn keukenmachine, maar met een staafmixer lukt dit ook prima.


Snijd de dadels (zonder pit uiteraard) in kleine stukjes en verkruimel de feta.

Werk de hummus af met een scheutje olijfolie, de apart gehouden kikkererwten, de dadels en de feta.
Serveer met de pita- en wortelsoldaatjes.

Smullen maar!



(recept uit Libelle Lekker)


Benieuwd wat de rest van het gezin klaarmaakte voor onze tapas-maaltijd? Hierbij een foto van al het lekkers:


Naast hummus stonden er ook overheerlijke Oosterse viskoekjes, cheddar-spinazie-muffins en Spaanse spinazie-tomaatpizza's op ons menu. Mmm!

Reacties

Populaire posts