Groene shakshuka met geitenkaas (VEGGIE)
Shakshuka... ik maakte het al geregeld met tomaat en rode paprika: de klassieke, rode versie dus. DEZE versie met rookworst is heerlijk; DEZE shakshuka met hummus en naanbrood vind ik persoonlijk nog geslaagder! En de groene versie? Geweldig! Echt heel erg lekker en voor herhaling vatbaar!!
1 ui
+ stokbrood voor erbij
EXTRA: ovenvaste pan (en als je dat niet hebt: een gewone pan & een ovenschotel)
Verwarm alvast de oven voor op 180°C.
Pel en versnipper de ui en de knoflook.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de prei in dunne ringen.
Verhit een scheutje olie in een (bij voorkeur ovenvaste) pan. Fruit er de ui en knoflook al roerend 2 à 3 minuten in. Voeg paprika en prei toe en roerbak zo'n 5 minuten.
Voeg dan de spinazie toe, schep hem wat door de andere groenten en schenk er dan 200 ml water bij. Breng aan de kook en roer het 1/2 bouillonblokje erdoor. Kook 2 minuten op zacht vuur en breng het geheel op smaak met cayennepeper.
Als je een ovenvaste pan hebt gebruikt, dan laat je gewoon alles in de pan. Gebruikte je een gewone pan, dan schep je nu alles over in een ovenschotel.
Maak 4 kuiltjes in de groenten en breek in ieder kuiltje een ei.
Bak 8 à 10 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven, tot het eiwit gestold is.
Smakelijk!!!
(recept uit Koken & Genieten)
Reacties
Een reactie posten