Sandwiches met heerlijk gekruid gehaktbrood en appelboter

Sandwiches beleggen en in een schotel de oven in schuiven? Euh ja, origineel... Ik deed het nooit eerder, maar met dit heerlijk gehaktbrood en deze zalige appelboter zal ik het vast vaker doen! Lekker hoor!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

8 sandwiches
2 eetlepels gedroogde uitjes
1 theelepel mosterd
3 eetlepels (room)boter, op kamertemperatuur

voor de appelboter:
1 kg (zoete) appelen
1 citroen
1 theelepel speculaaskruiden
een snuifje zout

voor het gehaktbrood:
500 g gemengd gehakt
1 ei
100 g paneermeel
1/2 theelepel garam masala (had ik niet in huis; ik mengde gewoon wat vierkruidenpoeder met chilipoeder)
1 klont (room)boter

Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe deze samen met het sap van de citroen, de speculaaskruiden en een snuifje zout in een kookpotje en laat op een laag vuur onder deksel 25 minuten zachtjes koken. Roer geregeld even om. Mix tenslotte glad met behulp van de staafmixer.

Maak ondertussen het gehaktbrood.
Verwarm alvast de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de garam masala. Kneed goed door elkaar en maak er een rechthoek van. Leg deze in een ovenschotel of op een stuk bakpapier op de bakplaat. Beleg met enkele stukjes boter en bak 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.


Verwarm nu de oven voor op 185°C.

Snijd de sandwiches in de lengte open. Smeer er wat appelboter op, beleg met een plakje gehaktbrood en smeer hierover nog wat appelboter. Sluit de sandwiches en leg ze tegen elkaar in een ovenschotel.


Roer de boter los met de mosterd en schep een streepje mosterdboter op elke sandwich. Bestrooi met de gefrituurde uitjes. Bak 5 à 7 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts