Kipstoofpotje met champignons, broccoli en wortel met een overheerlijke kaastopping

Wat een overheerlijke maaltijd met al die verschillende smaken en texturen en met dat geweldig lekkere roomsausje. Mmm, genieten!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 kipfilets
500 g champignons
2 teentjes knoflook
1 sjalot (eventueel kleine ui)
2 wortelen
1 broccoli
150 g brood
150 g geraspte cheddar
75 g geraspte parmezaan
250 ml room
1 kippenbouillonblokje
1 eetlepel bloem
peper en zout
een handvol verse peterselie

Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Pel en versnipper de sjalot en de knoflook.
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
Snijd de broccoli in roosjes.

Blancheer de broccoli in licht gezouten water (= kort koken) en spoel daarna met koud water.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit er de sjalot en de knoflook in.
Voeg de wortelen, de champignons* en vervolgens de kipblokjes toe. Schep goed om tot de kipblokjes aan alle kanten goudbruin zijn. Voeg dan de bloem toe en laat kort mee bakken.

* Op mijn foto's hieronder zie je geen champignons. Die was ik vergeten toe te voegen en bakte ik achteraf even in een andere pan voor ik ze uiteindelijk toevoegde.

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Blus het geheel met 500 ml water en voeg het bouillonblokje toe. Roer tot het opgelost is. Laat de bouillon 10 minuten inkoken en voeg dan de room toe. Laat nog even sudderen op een zacht vuur.


Meng de broccoli onder de kip en schep alles in een grote ovenschaal.

Mix het brood in de blender en meng met de geraspte kazen en wat peper (en eventueel zout, al zijn de kazen ook zout). Verdeel het kruim over de ovenschotel en zet 15 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.



Garneer met de peterselie en dien op... Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts