Big Mac taco's (met zelfgemaakte Big Mac saus)

Onlangs zag ik via sociale media een post voorbijkomen over Big Mac taco's... intrigerend! Dat moest ik dus wel eens proberen. Ik zocht verschillende receptjes op en maakte uiteindelijk deze versie klaar. Mmm, die saus... heerlijk! Voor vegetariërs kan het ook gewoon met quornreepjes of iets dergelijks. Zo deden wij het in ieder geval voor de oudste zoon: quorn op dezelfde manier gekruid als het gehakt. Smaakt naar meer!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen - 2 taco's per persoon)

300 à 350 g gemengd gehakt
1 eetlepel tacokruiden (of een mengeling van komijn, een beetje paprikapoeder, een beetje cayennepeper, een beetje oregano en zout)
4 zachte hamburgerbroodjes / buns
8 sneetjes cheddar
een zakje ijsbergsla, in reepjes gesneden
16 plakjes augurk

voor de Big Mac saus:
8 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel pickles / piccalilly-saus
2 eetlepels wittewijnazijn
1/2 eetlepel lookpoeder
1/4 eetlepel paprikapoeder
1/4 eetlepel zout

Maak eerst de saus door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt er rul in. Kruid het met de tacokruiden en bak deze even mee.


Rol de hamburgerbroodjes met behulp van een deegroller plat. Je hoeft ze daarvoor NIET eerst doormidden te snijden. Leg er een sneetje cheddar op (op de kant zonder sesamzaadjes) en plooi de broodjes dubbel met de sesamzaadjes naar de buitenkant. Bak ze een minuutje in de broodrooster. Je kan ze ook kort in de oven bakken uiteraard.


Vul tenslotte de taco's met wat sla, gehakt, Big Mac saus en 2 schijfjes augurk. Verrassend lekker!

P.S.: liever een iets gezondere versie van Big Mac saus, met een beetje yoghurt erbij? Die kan je HIER vinden!

Reacties

Populaire posts