Kikkererwtenchili met paprika en feta (met gehakt of quorn)

Zoals ik hier al wel eens schreef, is onze oudste zoon vegetariër. De rest van het gezin is dat niet. Maken we dan iedere keer iets anders klaar voor hem? Nee hoor. Wat we wél vaak doen, is hetzelfde gerechtje klaarmaken in een andere pan, met voor hem een vegetarische burger of quornreepjes erbij ter vervanging van het vlees (of de vis). Of we koken voor het hele gezin vegetarisch, dat gebeurt natuurlijk ook... vrij vaak zelfs. Deze chili smaakte ons allemaal uitstekend, voor de ene met gehakt, voor de andere met quorn. Heerlijk!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 ui
1 teentje knoflook
600 g gemengd gehakt (en/of quornreepjes)
1 theelepel chilivlokken
2 theelepels komijnpoeder
2 eetlepels tomatenpuree
400 g kikkererwten uit blik
een handjevol verse peterselie
200 g feta
2 eetlepels citroensap
peper en zout

Pel en versnipper de ui en de knoflook.
Snijd de paprika in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Verhit een beetje olie in een grote (wok)pan. Bak er al roerend het gehakt in. Kruid met de chilivlokken, het komijnpoeder en wat peper en zout.

Voeg de ui, de knoflook en de paprika toe en bak even mee.
Roer de tomatenpuree erdoor, bak kort even mee en giet er dan 250 ml water bij. Kook vijf minuten (zonder deksel) op laag vuur.

Giet de kikkererwten af en spoel ze goed. Laat ze uitlekken en voeg ze toe aan het gerecht. Verhit 2 à 3 minuten mee en neem dan de pan van het vuur. Kruid de chili met het citroensap en desgewenst met nog wat peper en zout.

Verkruimel de feta over het gerecht en versnipper de peterselie eroverheen. Smullen maar!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts