Turkse bonensalade (piyaz) met hummus en pitabroodjes - VEGGIE

Warm weer vraagt om lekkere, frisse gerechtjes die snel klaar zijn. En dit is er zeker zo eentje! Ik had nog nooit van piyaz gehoord (shame on me?) maar het zal niet de laatste keer zijn dat ik het maak. Ditmaal maakte ik de salade met witte bonen, maar het kan ook met andere peulvruchten zoals kikkererwten of linzen. Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

300 g witte bonen
4 romatomaten (langwerpig)
1 rode ui
1 citroen
2 eetlepels verse peterselie
scheutje olijfolie
200 g hummus
6 pitabroodjes
peper en zout


Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestrijk de pitabroodjes met olijfolie en kruid ze met wat peper en zout en gedroogde kruiden naar keuze. Laat ze een vijftal minuten bakken bovenaan in de voorverwarmde oven.

Spoel de bonen in een grote zeef/vergiet en laat ze uitlekken.
Pel de rode ui en snijd ze in dunne reepjes.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Versnipper de peterselie.

Meng de bonen met de ui, de tomaten en de peterselie. Halveer de citroen en knijp ze er over uit. Voeg een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe en schep alles goed door elkaar.


Strijk een schep hummus open op de borden en schep er de bonensalade naast. Bedruppel met wat olijfolie en kruid met nog een beetje peper en zout. Serveer met de pitabroodjes. (eventueel in driehoekjes gesneden) Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts