Quiche met kip, prei en abrikoos

Abrikozen in een quiche? Ja, waarom niet! Wij vonden het alvast geslaagd.
Dit receptje zat eigenlijk al jaren in mijn receptenmap. Ik had me er nog nooit aan gewaagd, maar daar moest maar eens verandering in komen. Bij deze! Lekker hoor!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 preistengels
1 ui
1 dubbele kipfilet
8 abrikozen
1 rol bladerdeeg
300 ml room (vetgehalte 30%)
4 eieren
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Snijd de prei in dunne ringen.
Pel de ui en versnipper hem.
Snijd de kip in kleine stukken.

Stoof de prei, ui en kip samen aan in wat boter of olijfolie. Kruid met peper en zout.


Verwijder de pitten uit de abrikozen en snijd het vruchtvlees (met de schil) in stukjes.

Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en vul met de gestoofde prei, ui en kip. Bestrooi met de abrikoosstukjes.

Meng de room met de eieren en kruid met een beetje peper en zout. Giet dit mengsel over de gevulde taartbodem.




Bak de quiche gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!



(recept uit Kook, magazine van Spar)

Reacties

Populaire posts