Hét Italiaanse voorgerecht: vitello tonnato

Snel gemaakt, typisch Italiaans en vooral heel erg lekker! Vitello tonnato wordt normaal met kalfsgebraad gemaakt ('vitello' betekent letterlijk kalfsvlees). Ik maakte het echter met kalkoengebraad. Dat kan dus zeker ook. Het is maar waaraan je zelf de voorkeur geeft of wat je in de winkel kan vinden. Normaal is vitello tonnato een voorgerecht, maar wij aten het als onderdeel van een tapas-maaltijd. Lekker!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 blikje van +/- 150 g tonijn, in eigen nat
3 eetlepels magere kwark / plattekaas
1 eetlepel citroensap
zout en peper
2 handjesvol rucola
150 g kalfsgebraad (fricandeau) of eventueel ander gebraad, in fijne sneetjes
75 g half-zongedroogde tomaten
1 eetlepel kappertjes

+ stokbrood of ciabatta voor erbij


Pureer de tonijn samen met de kwark en het citroensap met behulp van de staafmixer. Kruid met peper en zout.


Verdeel de rucola over een plankje, schaal of groot bord.
Leg hierop de plakjes vlees en verdeel de tonijnsaus erover.

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel deze samen met de kappertjes over de vitello tonnato. Werk af met wat peper van de molen.

Genieten maar!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts