Orzo (Griekse pasta) met geroosterde kerstomaten, broccoli, feta en basilicum (VEGGIE)

In het originele recept gebruikt men bloemkool, maar ook met broccoli is dit gerechtje lekker. Ik blijf orzo ook best intrigerend vinden. Officieel is het natuurlijk pasta, maar het ziet er meer als rijst uit. Geslaagd in ieder geval!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

200 g orzo
300 g kerstomaten
1 kleine broccoli, bloemkool of romanesco
2 teentjes knoflook
1 sjalot
scheut olijfolie
1 takje rozemarijn (of rozemarijn uit een potje)
1 bosje verse basilicum
500 ml tomatenpassata
200 g feta
1 theelepel gedroogde oregano
peper en zout


Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Pel en versnipper de sjalot en de knoflook.

Snijd de broccoli/bloemkool in roosjes.
Verdeel de kerstomaten en de broccoli/bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat of leg ze in een grote ovenschaal.
Strooi er de helft van de knoflook en al de rozemarijn over. Kruid met peper en zout en giet er wat olijfolie over. Schep kort door elkaar en gaar 20 minuten in de voorverwarmde oven.


Kook ondertussen de orzo gaar (zie verpakking - bij mij was dit 10 minuten) in lichtgezouten water.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de sjalot en de andere helft van de knoflook. Voeg de gedroogde oregano toe en bak deze kort mee. Voeg dan de passata toe en dek de pan af met een deksel. Laat op een zacht vuur enkele minuten pruttelen.


Laat de orzo uitlekken in een grote zeef of vergiet en meng deze onder de saus.


Schep de orzo in een grote schaal. Verdeel er de geroosterde groenten over en werk af met verbrokkelde feta en basilicumblaadjes.

Smakelijk!!



(gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts