Panzanella van perzik, avocado en mais met basilicumdressing

Bij warm weer is panzanella onze absolute 'go-to'. Het is snel en gemakkelijk gemaakt en het smaakt altijd. Panza-wat? Panzanella is een Italiaanse broodsalade die qua ingrediënten kan verschillen. Meestal maak ik DEZE klassieke versie. Ditmaal was het aan de dochter om te koken en zij koos dit recept van panzanella met onder andere perzik, avocado, mais en een heerlijk basilicumsausje. Erg lekker!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 ciabatta, ander soort brood of een 6-tal boterhammen (mag oud brood zijn)
2 kleine blikjes mais
500 g tomaten
3 rijpe perziken of nectarines
2 rijpe avocado's
scheutje olijfolie
peper en zout
enkele blaadjes basilicum voor de garnering

voor de dressing:
een groot handvol basilicumblaadjes
4 eetlepels Griekse yoghurt
geraspte schil van 1/2 limoen
1 eetlepel agavesiroop of vloeibare honing

Verwarm de oven voor op 220°C.

Snijd of trek het brood in stukjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met een beetje peper en zout, schep nog wat door elkaar en bak zo'n 5 minuten in de voorverwarmde oven. Hou het goed in de gaten want voor je het goed en wel beseft kan het brood al te donker kleuren.


Snijd de tomaten en de perziken in blokjes en schep ze met de mais (afgegoten) en de stukjes brood in een grote schaal.

Mix de ingrediënten voor de dressing met behulp van een staafmixer. Kruid desgewenst met een beetje peper en zout.

Schep de dressing over de salade.

Snijd de avocado's in de lengte doormidden, schep het vruchtvlees eruit en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes, bestrooi met een beetje zout en verdeel over de salade.

Garneer de salade met wat basilicumblaadjes en serveer. Heerlijk!



(gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts