Burger met cheddar, gebakken ui, spek en zelfgemaakte burgersaus
Klassiek en eenvoudig, maar daarom niet minder lekker! Dit receptje is er een dat zoonlief nog afgelopen zomer klaarmaakte. Vooral de zelfgemaakte burgersaus maakte het helemaal af. Mmm!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
4 hamburgerbroodjes
4 hamburgers (gekochte of zelf gemaakte)
8 sneetjes ontbijtspek
4 sneetjes cheddar
een handvol ijsbergsla
1 tomaat
2 uien
2 theelepels suiker
peper en zout
voor de hamburgersaus:
enkele takjes verse dille
2 eetlepels sap van augurken (bokaal)
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
1 theelepel mosterd
Pel de uien, snijd ze doormidden en dan in halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de uiringen hierin tot ze lichtbruin kleuren. Voeg dan de suiker en een scheutje water toe en laat zacht stoven. Kruid ze met wat peper en zout.
Bak de burgers in wat olijfolie of boter in een pan.
Bak ook het spek, in een andere pan zonder vetstof.
Tijd om de saus te maken!
Versnipper hiervoor de dille en meng dan alle ingrediënten.
Snijd de tomaat in schijfjes.
Halveer de hamburgerbroodjes en verwarm ze eventueel kort in de oven of in de pan. (5 minuutjes in de oven is zeker lang genoeg!)
Beleg de hamburgerbroodjes met sla, burger, een plakje cheddar, tomaatschijfjes, spek en gebakken ui.
Lepel er wat hamburgersaus over en serveer meteen.
Lekker!
Snijd de tomaat in schijfjes.
Halveer de hamburgerbroodjes en verwarm ze eventueel kort in de oven of in de pan. (5 minuutjes in de oven is zeker lang genoeg!)
Beleg de hamburgerbroodjes met sla, burger, een plakje cheddar, tomaatschijfjes, spek en gebakken ui.
Lepel er wat hamburgersaus over en serveer meteen.
Lekker!
(recept uit Libelle Lekker)
Reacties
Een reactie posten