Pasta met spinazie, feta, rookworst en ei uit de oven
Mmm, heerlijke comfort food. Echt super lekker! Dit komt hier 100% zeker nog vaker op tafel.
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
250 g pasta (fusilli of andere pasta naar keuze)
200 g verse jonge spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ongezouten boter
30 g bloem
300 ml melk
3/4 groentenbouillonblokje, opgelost in 300 ml heet water
snuifje nootmuskaat
200 feta
200 g rookworst
4 eieren
peper en zout
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Pel en versnipper de ui en de knoflook.
Verhit de boter in een grote pan en fruit er de ui en de knoflook glazig in. Bestrooi met de bloem en bak deze kort mee. Voeg dan de melk en de groentenbouillon al roerend toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuutjes zacht pruttelen en breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en een beetje zout.
Verbrokkel 1/2 van de feta en voeg deze samen met de spinazie toe aan de saus. Laat de spinazie slinken terwijl je hem erdoor schept.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de pasta af en meng hem met de saus. Schep dit in een ovenschaal.
Snijd de rookworst in plakken en voeg toe aan de ovenschaal (meng een beetje met de pasta)
Maak met een lepel 4 kuiltjes in het pastamengsel en verdeel de eieren hierin.
Bestrooi met de overige feta en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!!!
Verbrokkel 1/2 van de feta en voeg deze samen met de spinazie toe aan de saus. Laat de spinazie slinken terwijl je hem erdoor schept.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de pasta af en meng hem met de saus. Schep dit in een ovenschaal.
Snijd de rookworst in plakken en voeg toe aan de ovenschaal (meng een beetje met de pasta)
Maak met een lepel 4 kuiltjes in het pastamengsel en verdeel de eieren hierin.
Bestrooi met de overige feta en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!!!
Reacties
Een reactie posten