Kip en paddenstoelen in kruidige mosterdroomsaus

Mosterdroomsaus, champignons en kip... kan je daar eigenlijk iets fout mee doen? Dit is comfortfood in zijn puurste vorm. Simpel en onweerstaanbaar lekker. Perfect voor avonden waarop je iets makkelijks wilt klaarmaken dat nét iets extra's heeft!

Wil je dit gerechtje nog aanvullen? Rijst is er lekker bij.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g paddenstoelenmix
2 eetlepels ongezouten boter
4 eetlepels olijfolie
500 g kipfilet
6 takjes tijm
200 g slagroom
1 eetlepel mosterd
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout

Snijd de paddenstoelen in plakjes.
Verhit de boter en 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de paddenstoelen er zo'n 5 minuten in.
Breng op smaak met peper en zout.


Snijd de kipfilets in reepjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere pan op hoog vuur en bak de kip er aan alle kanten in voor zo'n 8 minuten. Neem uit de pan en hou de pan nog bij.

Ris de tijm van de takjes.
Doe de room, de mosterd, de tijm en het paprikapoeder in de pan waarin je de kip hebt gebakken.
Breng op smaak met peper en zout en verhit even. Schep de kip en de champignons erdoor. Smakelijk!


Smakelijk!


(recept uit Koken en genieten)

Reacties

Populaire posts