Smeuïge cupcakes met banaan en kaneel

Deze heerlijke cupcakes maakte ik al een tijdje geleden, maar het was er nog steeds niet van gekomen het receptje te posten. In ieder geval wil ik jullie dit recept niet onhouden... de cakejes zijn immers overheerlijk!!


Wat heb je nodig ?
(voor 12 cupcakes)

125g zelfrijzend bakmeel
125g boter (ik gebruik steeds 110g GESMOLTEN ongezouten roomboter + 15g vloeibare bakboter)
125g ruwe rietsuiker (zie foto hieronder)
2 eieren
2 à 3 eetlepels (= 30 à 45 ml) melk
2 kleine bananen (of 1,5), geplet met een vork
1/2 theelepel kaneelpoeder
scheutje honing

EXTRA: muffinvorm(en) + papieren vormpjes








Ditmaal heb ik per uitzondering geen foto's van de werkwijze, maar dit receptje is zo simpel dat dat eigenlijk ook niet nodig is!

Je doet gewoon alle ingrediënten samen in een grote kom terwijl je de hele tijd goed blijft roeren met een garde. Enkel de melk hou je nog even achterwege. Voeg deze op het einde al roerend toe.

Vul nu de cupcakepapiertjes met het beslag. Tip: met behulp van een ijsschep gaat dit heel goed en kun je gemakkelijk doseren! :)

Zet de cupcakes zo'n 20 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven. Smakelijk!!!

Reacties

  1. Ah, opnieuw een leuk blog gevonden. Meteen aangemeld als volger en ik zet je meteen bij mijn links op Eetplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit soort recepten moet ik niet lezen vlak voor het eten, het water loopt me in de mond.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts