Quiche met gerookte zalm, broccoli en spinazie

Snel en gemakkelijk te bereiden en dan ook nog eens héél erg lekker... Ja, deze quiche verschijnt hier beslist geregeld terug op tafel! Ook Lucas en zijn vriendje dat hier kwam logeren waren erg enthousiast :)


Dit heb je nodig:
(voor 3 à 4 personen)

1 rol bladerdeeg (uit het koelvak in de supermarkt)
300 g verse bladspinazie
1 broccoli
200 g gerookte zalm
200 ml room - vetgehalte +/- 30%
4 eieren
75 g geraspte emmentaler
peper en zout

EXTRA: ronde taartvorm

Rol het bladerdeeg uit samen met het bakpapier en leg het in de taartvorm. Prik er met een vork wat gaatjes in. Zo komt het deeg zeker niet bol te staan onderaan. Wil je zeker zijn dat je bodem niet te slap wordt, strooi dan nog wat paneermeel op de bodem. Ik deed dit deze keer niet en het bleek ook niet nodig want de bodem was perfect.


Breng voor de broccoli alvast een flinke bodem water aan de kook in een kookpotje (zodat de broccoliroosjes net onder kunnen staan). Voeg wat zout toe.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote diepe pan en voeg dan de spinazie in één keer toe. De steeltjes hoef je niet te verwijderen. Schep de blaadjes geregeld door elkaar en blijf de spinazie fruiten (bakken) tot de blaadjes er net mooi gefruit maar nog niet al te 'slap' uitzien, zoals in mijn derde foto hieronder. Laat ze dan uitlekken in een vergiet.



Snijd het stronkje broccoli in roosjes en kook deze een vijftal minuten in het gezouten water. Laat ze goed uitlekkken.


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Klop in een mengschaal de room, de eieren, de geraspte kaas en goed wat peper en zout door elkaar.


Trek de zalm in stukken en verdeel deze over de deegbodem. Verdeel dan ook de spinazie en de broccoliroosjes erover en overgiet alles met het roommengsel.


Plaats de quiche 40 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Is hij nog niet helemaal klaar na 40 minuten, dan kan je ook heel even de heteluchtoven aanzetten. Let wel op dat de bovenkant van de quiche niet té bruin wordt. Je kan er altijd even een vel aluminiumfolie over leggen om dit te voorkomen.

Smakelijk!!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts