woensdag 27 februari 2013

Mijn eigen boek! --> Olala Chocola! Pralines maken voor beginners

Wie Eva's Smulhuisje via Facebook volgt was vast al op de hoogte en aandachtige bezoekers hebben de nieuwe pagina op deze blog misschien al ontdekt...
Ik heb namelijk een boek geschreven over pralines maken! Het is reeds enkele dagen online te koop, maar nu heb ik mijn boek ook eindelijk zélf in handen en wordt het natuurlijk tijd dat ik het stilaan 'aan de grote klok hang'. ;) Als auteur van 'Zoon met een gebruiksaanwijzing' (uitgeverij Houtekiet) heb ik natuurlijk al een beetje ervaring, maar het blijft toch reuzespannend hoor!

Bij deze stel ik zeer graag aan je voor: Olala Chocola!

 

Zo luidt de flaptekst:

Zelf mooie, lekkere pralines maken zonder enige voorkennis of ingewikkeld materiaal? Dat kan, en wel met dit boek als leidraad.

In Olala Chocola! legt Eva Van der Linden in klare taal en aan de hand van veel foto’s uit hoe je een stukje chocolade omtovert tot een zinnenstrelende praline met een heerlijke vulling. Ze put daarbij uit haar eigen ervaring als hobbykok en chocoladeliefhebber. Stuk voor stuk zijn de recepten eenvoudig en bovenal zijn alle ingrediënten gemakkelijk te vinden.

Een must voor iedereen die van pralines houdt!


Laten we samen ook even door het boek bladeren...

Eerst krijg je een duidelijke opsomming van al het materiaal dat je nodig hebt om pralines te maken. Zoals je zal zien, gaat het zowat allemaal om materiaal dat de meeste mensen wel in hun keuken hebben liggen.

 
Vervolgens leg ik uitgebreid uit hoe je chocolade best verwerkt en hoe je op verschillende manieren de buitenkant van pralines kunt maken.
 

 
Op een eenvoudige manier pralines decoreren met een heel mooi resultaat? Ja hoor, ook hiervoor leg ik je verschillende werkwijzen uit.
 
 
Wat kun je zoal doen met overschotjes chocolade? Ook dat kom je in mijn boek te weten!
 
Vervolgens vind je in de tweede helft van mijn boek eigen samengestelde recepten voor allerlei vullingen. Je komt te weten hoe je lekkere ganaches, boterganaches en botercrèmes maakt. Ook leg ik uit hoe je helemaal zelf marsepein kunt maken en ook de werkwijze om zelf brésilienne te maken wordt uit de doeken gedaan.
 


 
Tot slot leg ik je nog uit hoe je chocoladeproducten best kunt bewaren.
 
Zo kan niets je nog tegenhouden om zelf aan de slag te gaan! ;)
 
Hoe kun je mijn boek nu bestellen?

Voor € 21,19 is Olala Chocola! van jou.

Het boek werd in eigen beheer uitgegeven en ligt niet in de boekhandel. Je kunt het wel op verschillende manieren bestellen.

--> ShopMyBook - snelste levering want daar worden de boeken gedrukt!
Betaalmogelijkheden:--> Boek.be - hier kun je het boek bestellen en kiezen bij welke boekhandel - binnen België - je hem laat leveren. Afhankelijk van welke boekhandel je kiest dien je al dan niet op voorhand te betalen. (voordeel: geen verzendkosten / nadeel: redelijk lange leveringstijd)

--> webwinkels zoals Cosmox, Bol, ... (voorlopig nog niet beschikbaar)

--> bestellen bij de boekhandel: geef ISBN-nummer 9781616273873 op
en je boekhandelaar kan het boek voor jou bestellen.

--> Kom je in de buurt van Antwerpen? Dan kun je het boek ook bij me thuis afhalen.
Contacteer me via mijn contactformulier.

Nog even alle info op een rijtje:

Titel: Olala Chocola!
Ondertitel: Pralines maken voor beginners
Auteur: Eva Van der Linden
ISBN: 978 16 1627 387 3
Aantal pagina's: 62
Afwerking: paperback (zachte kaft) - full color
Formaat: 21cm x 21cm
Verkoopprijs: € 21,19
Publicatiedatum: 22/02/2013

9 opmerkingen:

 1. De kaft ziet er al uit om op te eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er erg mooi uit, leuk en snel is dat gegaan blijkbaar.

  Joris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw, je eigen boek! Het ziet er knap uit, om jaloers op te zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Eva

  Ik zou dit boek cadeau willen geven met nieuwjaar. Is het aan te raden om het te bestellen via bol.com? En qua benodigdheden, waar kan ik vormpjes ofzo vinden (kan de benodigdhedenpagina niet goed lezen hier op je blog) Zou er nog iets bij willen geven zodat die persoon echt kan starten, zodat ze niet eerst naar de winkel moet spurten ;)

  Alvast bedankt!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van Bol.com heb ik de laatste tijd enkele klachten gehoord dus ik ben niet zeker of dat de beste manier is. Je kan het waarschijnlijk best gewoon bij een boekenwinkel bestellen. Dan gaat het vrij snel. :-) En bij Casa vind je tegenwoordig een hele reeks vormpjes! :-)

   Verwijderen
  2. Van Bol.com heb ik de laatste tijd enkele klachten gehoord dus ik ben niet zeker of dat de beste manier is. Je kan het waarschijnlijk best gewoon bij een boekenwinkel bestellen. Dan gaat het vrij snel. :-) En bij Casa vind je tegenwoordig een hele reeks vormpjes! :-)

   Verwijderen
 5. Kijk uit naar de komst van mijn boekje.Ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen