Vurige aardappeltjes

Op kinderloze avondjes zoeken manlief en ik graag wel eens samen een restaurant op. Hebben we zin in gezellig tafelen met lekker eten zonder al te veel 'tralala' dan gaan we vaak voor Spaanse tapas. We nemen dan een (bescheiden) tapas-tafel, met voor ieder wat wils... Allebei genieten we onder andere ten volle van de 'patatas bravas' die de Spaanse kok voor ons op tafel tovert. Toen ik dit receptje van 'vurige aardappeltjes' tegenkwam, kwamen ze natuurlijk ook meteen op mijn 'to-make lijstje' terecht. En ja hoor, ze zijn ook héél erg lekker!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen als tapa of voor 3 personen als bijgerecht)

500g aardappelen
grof zeezout en peper
scheutje olijfolie
1/2 ui
1 teentje knoflook
1/2 (klein) blik tomatenblokjes
1/2 theelepel paprikapoeder
snuifje chilipoeder (of eventueel cayennepeper)
snuifje witte suiker

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de aardappelen in blokjes, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Als de schil nog helemaal gaaf is dan hoef je ze zelfs niet te schillen.
Leg ze dan in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over (niet al te veel). Kruid met wat peper en grof zeezout. Schep alles nog even door elkaar en plaats de schaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.


Terwijl de aardappelen in de oven staan, bereid je de saus. Snipper de ui en de knoflook fijn. Verwarm 1,5 eetlepel olijfolie in een pan en bak er de uisnippers in tot ze zacht zijn. Voeg tegen het einde ook de looknippers toe. Giet er de tomatenstukjes (met saus) bij en voeg ook de suiker, de paprika- en de chilipoeder en een snuifje zeezout toe.


Breng het geheel zacht aan de kook en laat het sudderen tot een smeuïge saus. Draai dan het vuur uit en laat de saus rusten.

Als de aardappeltjes klaar zijn, meng dan de saus erdoor en serveer met satéprikkers.
Smakelijk!!!


(gebaseerd op een receptje uit 'Kook', magazine van Spar)

Reacties

Populaire posts