donderdag 25 juli 2013

Zelfgemaakte barbecuesaus

Zomerweer is voor veel mensen gelijk aan 'barbecueweer'. Gezellig tafelen met familie of vrienden; heerlijke stukjes vlees (of vis) en rauwkost op tafel en niet te vergeten... lekkere sausjes!
Deze zelfgemaakte barbecuesaus moet je beslist ook eens maken bij je volgende BBQ. Gegarandeerd een hit!


Dit heb je nodig:

1/2 kleine ui
1/2 teentje knoflook
150g tomatenketchup
3 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels worcestersaus
2 eetlepels azijn (naar keuze - ik nam sjalot-azijn)
2,5 eetlepels whisky
1,5 eetlepels witte suiker

Pel en snipper de ui. Pel en pers het knoflookteentje.

Meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Klaar!



(receptje uit het maandblad 'Koken & genieten' - juni 2013, pagina 26)

1 opmerking:

  1. Deze ga ik proberen!Ik ben al jaren verslaafd aan BBQ saus, maar ik vind de kant en klare die je hier in de winkel vind echt niet lekker. Deze ziet er in elk geval heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen