Venkelsalade met witloof, aardappelen en parmezaanse kaas

Deze salade kun je gemakkelijk op voorhand maken en als lekkere, gezonde lunch meenemen naar het werk. Hij is simpel te bereiden en zit boordevol heerlijke smaken én vitaminen. Met dit slaatje hervat je na de lunchpauze je job weer met een nieuwe lading energie!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)


200 g geschilde aardappelen (eventueel kant-en-klare of een restje reeds gekookte aardappelen)
scheut olijfolie om in te bakken
2 eetlepels verse oreganoblaadjes
2 eetlepels verse peterselie
grof zeezout
4 sneetjes Italiaanse ham
2 venkelknollen mét loof (groene sliertjes)
1 witloofstronk
1 radicchio (“rode sla”, al is het officieel eigenlijk geen sla)
40 g parmezaanschilfers of geraspte parmezaan
4 eetlepels walnoten


voor de vinaigrette:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel notenolie
2 eetlepels wittewijnazijn
snuifje peper en zout



Zo ga je te werk:

Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Kook of stoom ze gaar en bak ze daarna in een pan in een flinke scheut olijfolie. Neem je kant-en-klare of reeds gekookte aardappelen dan kunnen ze natuurlijk meteen de pan in. Schep ze geregeld om. Snijd of knip de oregano en de peterselie fijn en schep deze op het einde samen met een beetje grof zeezout door de aardappelen. Zet opzij en laat afkoelen.


Trek of snijd de ham in stukjes en bak deze in een pan zonder vetstof tot ze lekker krokant zijn. Leg ze even opzij.

Snijd de uiteinden van de venkel en snijd de groente daarna in reepjes. Trek het loof van de steeltjes en hak dit fijn. Snijd ook het uiteinde van de witloofstronk en snijd het witloof in reepjes. Schep de venkel, het venkelloof, het witloof, de radicchio (enkel de buitenste blaadjes) en de parmezaan goed door elkaar in een slakom.

 
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en overgiet er de salade mee. Verdeel de salade over bordjes (of lunchtrommeltjes) en verdeel de aardappelblokjes erover. Breek de noten in stukjes en leg ook deze op de salade. Werk tenslotte af met enkele stukjes ham.

 

(Recept uit ‘Simply You’ – magazine van Carrefour)


Dit recept verschijnt ook op Gift Avenue.

Reacties

  1. dit ziet er goed uit en ik heb toch nog venkel in de tuin...
    Ga ik zeker eens proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuke en lekkere recepten ik zal hier zeker nog eens terug komen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts