zondag 15 maart 2015

Quiche met kwark, kip en rucola

Toen ik de ingrediëntenlijst van deze quiche bekeek, vroeg ik me af of de kwark echt wel zo'n meerwaarde zou zijn, maar die bleek deze quiche nu net zo lekker te maken! De kwark geeft het geheel een frisse toets. Heel geslaagd! Bovendien is het een erg gemakkelijk en snel recept. Deze quiche MOET hier nog op tafel komen.



Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 rol kruimeldeeg
350 g kipfilet (in het originele recept staat 200 g maar ik vond dit iets te weinig)
100 g kwark / plattekaas
3 eieren
200 ml melk
100 ml room (30% vet)
peper en zout
100 g rucola

EXTRA: taartvorm

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze enkele minuten in boter tot ze gaar zijn.

Klop de eieren los in een schaal en roer er ook de melk en de room doorheen. Kruid met peper en zout.


Rol het kruimeldeeg (samen met het bakpapier) uit in de taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in. Zo blijft het deeg mooi glad als je het bakt.

Smeer de kwark uit over de deegbodem en verdeel de blokjes kip er ook over. Schenk tenslotte het ei-roommengsel er over uit. Bak de quiche +/- 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. De vulling moet gestold zijn en de bovenkant ziet er dan goudgeel gekleurd uit.


Verdeel net voor het serveren de rucola over de quiche. Smakelijk!


(recept uit maandblad Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten