dinsdag 7 april 2015

Griekse salade, tzatziki en gegrilde varkensspiesjes

Stralende zon, fluitende vogeltjes, mooie bloemen, ... Daarbij hoort een frisse salade op tafel. Heerlijk! Met dit gerechtje heb je meteen een echt lentegevoel.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500g varkensspiesjes (of varkensvlees dat je zelf in repen snijdt en op stokjes prikt)

voor de tzatziki:
200 ml Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1/2 komkommer
2 eetlepels gehakte verse munt
1 eetlepel verse gehakte bieslook
scheutje olijfolie
1/2 theelepel (zee)zout

voor de Griekse salade:
2 tomaten
1/2 komkommer
1 rode ui
12 zwarte olijven
1 theelepel gedroogde oregano
scheutje olijfolie

EXTRA: rasp, grillpan


Schep de yoghurt in een schaal. Pel en pers de knoflook en voeg hem toe aan de yoghurt. Was de komkommer, snijd hem in de lengte door, schep met een lepeltje de zaadjes eruit en rasp de komkommer bij de yoghurt. Voeg de munt, de bieslook, de olijfolie en het zout toe.

Plaats de tzatziki even in de koelkast.


Was de tomaten en snijd ze in partjes. Halveer de 1/2 komkommer in de lengte, schep de zaadjes eruit en snijd hem in plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Meng de groenten met de olijven, de oregano en een scheutje olijfolie.


Kruid het vlees met wat peper en zout en bestrijk het met wat olijfolie. Bak het in een grillpan goudbruin.


Serveer alles samen. Mmm!


(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen