woensdag 8 april 2015

Visfilet met paprika-avocadosalade

Mijn man is niet zo gek van avocado en mij doe je eigenlijk niet echt plezier met paprika. Toch waren we allebei verzot op deze salade. Een schitterende combinatie dus!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 gele paprika
300 g kleine trostomaten
3 takjes verse basilicum
3 eetlepels citroensap
zout en peper
3 eetlepels olijfolie
1 rijpe avocado
150 g cottage cheese (hüttenkäse)

+ witte visfilet naar keuze
+ puree (zelf bereid of uit een pakje) of gekookte aardappelen of rijst - geheel naar keuze

Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadjes. Snijd hem in stukken en leg deze in een schaal.
Was de tomaatjes en snijd ze telkens in vier partjes. Doe deze bij in de schaal.
Was de basilicum, pluk de blaadjes van de takken en voeg ook deze toe.
Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in stukken. Doe mee in de schaal.

Roer in een apart kommetje het citroensap, 1 eetlepel olie en wat zout en peper door elkaar.



Schep voorzichtig de paprika, tomaat, basilicum, avocado, cottage cheese en citroendressing door elkaar.


Bak de vis zoals je zelf verkiest (pan of oven). Ik kruidde hem met wat peper en zout, wikkelde hem in een beetje bloem en bakte hem in goede boter in een pan.

Ik maakte nog ook puree bij dit gerechtje, maar je kunt er ook gerust gekookte aardappelen of rijst bij serveren.
 
Smakelijk!


(recept uit het maandblad 'Koken en Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten