zondag 5 april 2015

Paas-tiramisu

Zoek je nog een goede manier om restjes chocolade te verwerken of tover je gewoon graag een overheerlijk paasdessert op tafel? Dan is deze tiramisu helemaal wat je zoekt!


Dit heb je nodig:
(voor 6 personen)

2 verse eieren (op kamertemperatuur)
50 g (fijne) witte suiker
250 g mascarpone
150 ml koffie (koud)
4 eetlepels amaretto
150 boudoirs / lange vingers (koekjes)
+/- 125 g holle chocolade-eieren (smaak naar keuze)

Splits de eieren en mix de dooiers met de suiker tot je een lichtgele massa krijgt.
Voeg dan de mascarpone toe en mix deze er goed door.

Klop de eiwitten stijf (met de mixer) in een aparte kom en schep ze voorzichtig door het mengsel. Doe dit voorzichtig zodat je de lucht die je er net hebt in geklopt er niet meteen weer uit klopt.



Meng de koffie met de amaretto. Doop de helft van de boudoirs er een voor een kort in en leg ze naast elkaar in een rechthoekige schotel. Schep hierop de helft van het mascarpone-mengel en bestrooi dit met stukjes paasei.


Leg daarop nog een laag gedoopte boudoirs + een laag mascarpone-mengel. Zet het geheel minstens vier uur (liefst nog langer) in de koelkast en strooi er net voor het opdienen nog wat stukjes paasei over. Mmm!!!!


(receptje van Galbani)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten