dinsdag 1 september 2015

Bananencake

Een bananencake die NIET al te zwaar op de maag ligt, niet té sterk naar banaan proeft en gewoon heel erg lekker is! Check!! Deze cake is écht de moeite waard. Ik maakte hem ondertussen twee keer en daar zal het absoluut niet bij blijven.


Dit heb je nodig:

260 g bloem
1 theelepel bakpoeder
een snuifje zout
115 g goede, ongezouten boter
165 g bruine suiker (donkerbruine, geen lichtbruine)
2 eieren
4 rijpe bananen
1 theelepel kaneelpoeder

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Meng in een mengkom de bloem, het bakpoeder en het zout.

Smelt de boter (in de magnetron) en voeg deze samen met de suiker, de eieren en de kaneel aan het bloemmengsel toe. Schep goed door elkaar.

Snijd de bananen in schijfjes en roer deze door het mengsel.

Schep het beslag in een - met boter ingevette - cakevorm en bak de cake 60 minuten op 180°C. Klaar!

 

Lekkerrrrrrrr!

1 opmerking: