zondag 6 september 2015

ontbijtquinoa uit de oven

Een supergezond ontbijt dat je desgewenst de dag voordien al kan maken, zodat je het 's ochtends enkel nog maar even in de oven dient te zetten... Ideaal!
Niet iedereen hier in huis was even dol op 'die gekke bolletjes', maar hou je van quinoa dan is dit zéker iets voor jou! Ik vind het alvast wél een geslaagd receptje!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

200 g quinoa
300 g melk
50 ml ahornsiroop (= esdoornsiroop = maple sirop)
2 eieren
een snuifje kaneel
1 appel
200 g bosvruchten (event. uit de diepvries)
4 eetlepels gemengde noten, in grove stukken gehakt
een beetje goede boter

voor erbij: een schep yoghurt natuur of Griekse yoghurt

Kook de quinoa een 8-tal minuten in de melk. Zorg ervoor dat deze niet overkookt (kan bij melk nogal snel gebeuren!).

Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng de siroop, de eieren en de kaneel door de quinoa en giet dit mengsel in een met boter ingevette ovenschaal (of 4 aparte ovenschaaltjes).


Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

Verdeel de appel, de bosvruchten (ik nam enkel bosbessen) en de gehakte noten over het quinoa-mengsel. Leg er enkele stukjes boter op.


Plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer het gerecht lauw met een schep yoghurt erbij. Smullen!



(recept uit Libelle Lekker)

1 opmerking: