Cheesecake-chocolademuffins

Cheescake? Lekker! Chocoladecake? Lekker! Een combinatie van die twee? Mmmmmm!!!!!!!!!! Echt héél lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 12 muffins)

200 g goede ongezouten boter, op kamertemperatuur
125 g witte suiker
1 eetlepel citroensap
3 eieren
15 g puddingpoeder / custardpoeder
200 g magere kwark / plattekaas
75 g rietsuiker
1 zakje (8 g) vanillesuiker
150 g bloem
1/2 zakje (4 g) bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
100 ml melk

EXTRA: muffinbakblik voor 12 muffins + muffinpapiertjes

Ditmaal geen foto's van de tussenstappen. Maar geen nood; het is helemaal geen ingewikkeld recept. :)

Klop voor het cheesecakebeslag 100 g boter en de witte suiker romig met een mixer of in de keukenmachine. Klop dan het citroensap, 1 ei, de puddingpoeder en de kwark erdoorheen. Zet even opzij.

Klop voor het cacaobeslag in een andere kom 100 g boter, de rietsuiker en de vanillesuiker romig met een mixer of in de keukenmachine. Klop er dan 2 eieren één voor één doorheen.
Meng de bloem, het bakpoeder en de cacao in een aparte kom en schep dit mengsel afwisselend met de melk door het beslag.

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Verdeel het cheesecakebeslag afwisselend met het cacaobeslag over de papieren vormpjes in het muffinbakblik. Haal er een vork of de achterkant van een lepel kort doorheen zodat je een gemarmerd effect krijgt.

Bak de muffins 35 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Laat ze dan 20 minuten afkoelen in de vorm en plaats ze nadien op een rooster om ze volledig te laten afkoelen. Ze zijn het lekkerst als ze nog helemaal vers zijn!

Heerlijk!!!


(receptje uit maandblad Koken & Genieten)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts