Frittata / tortilla met courgette, olijven en feta

Wat is het verschil tussen een frittata en een tortilla? En is er dan nog een verschil met een omelet? Na wat opzoekwerk geraak ik er nog steeds niet helemaal uit. Ja, frittata is Italiaans en tortilla Spaans, maar verder? ... Eigenlijk kan het me niet veel schelen hoor, dit gerechtje is super lekker en dat is waar het uiteindelijk om draait, toch?


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

3 middelgrote vastkokende aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 courgette (geel of groen)
8 eieren
100 ml melk
1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
peper en zout
100 g ontpitte olijven (zwarte of een mengeling van zwarte & groene)
150 g feta

EXTRA: grote ovenvaste pan, taartvorm of ovenschotel(s)

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen, snijd ze in (relatief kleine) blokjes een kook ze in lichtgezouten water in een tiental minuten beetgaar. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn want ze garen nog verder in de oven.
Als ze klaar zijn, zet ze dan even opzij.

Pel en snipper ondertussen de uien en de knoflook. Snijd ook de courgette in blokjes. Je hoeft hem niet te schillen. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg ook de courgetteblokjes toe en laat even al roerend mee bakken. Zet dan de pan opzij.

Zoals je op de foto's kan zien gebruikte ik een rode ui i.p.v. een gewone. Dat doe je beter niet want het geeft de frittata een grijze kleur vanbinnen, maar ik had nu eenmaal nog zo'n ui liggen en qua smaak kan het natuurlijk wel perfect!


Klop de eieren in een schaal los samen met de melk. Roer de tijm en wat peper en zout erdoor.

Leg de aardappelen en de groenten in een ingevette ovenvaste pan / taartvorm / ovenschotel. snijd de olijven in de lengte doormidden en leg ze er ook bij. Overgiet alles met het eiermengsel. Snijd de feta in stukjes en strooi deze erover.


Bak de frittata 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Hij moet goed stevig zijn. Laat hem dan nog even wat afkoelen. Je kan hem lauw of koud eten. Smakelijk!!!


(receptje uit Libelle Lekker)

Reacties

  1. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat het smaakt. Ga het toch eens proberen aangezien ik verslaafd ben op olijven!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts