woensdag 6 januari 2016

Lichte bananenmuffins met chocoladestukjes

Lekker snoepen zonder schuldgevoel? Dat kan perfect met deze lichte mini-muffins! En ze zijn dan ook nog eens écht lekker! Ideaal...


Dit heb je nodig:
(voor 24 mini-muffins)

125 g bloem
1 theelepel bakpoeder
60 g witte suiker (eventueel te vervangen door 6 g stevia als je geen suiker wil gebruiken)
1/2 theelepel kaneelpoeder
een snuifje nootmuskaat
35 g pure chocoladedruppels
1 rijpe banaan
1 ei
30 g boter (halfvol als je het echt licht wil houden)
100 ml magere melk (of amandelmelk)

EXTRA: muffinbakblik voor mini-muffins en papieren vormpjes

Verwarm de oven alvast voor op 200°C.

Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de kaneel, de nootmuskaat en de chocoladedruppels.

Pel de banaan en plet ze in een schaal met behulp van een vork. Smelt de boter in de microgolfoven of in een pannetje op het vuur en roer deze samen met het ei en de melk door de banaan.

Voeg het banaanmengsel en het bloemmengsel bij elkaar en meng.



Leg de papieren vormpjes in het muffinbakblik en vul ze met het muffinmengsel. Ze mogen tot bovenaan gevuld worden zodat er een torentje op de muffins komt. (het zijn immers geen cupcakes ;)) Tip: gebruik een ijsschep op de vormpjes te vullen!

Plaats 10 tot 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven, tot de muffins goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een rooster... en geniet!
Gebruik je gewone muffinvormen (en niet de mini-versie), bak de muffins dan 20 minuten.



(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen