dinsdag 31 mei 2016

Aardappelpuree met garnalen en ei met tomatencarpaccio

Ik hou van aardappelen, in zowat alle vormen eigenlijk... Én onze jongste zoon was al een tijdje aan het vragen om alsjebliiiiieeeft nog eens garnaaltjes te mogen eten. Toen ik onlangs dit recept van aardappelpuree mét garnaaltjes tegenkwam wist ik het dus meteen: dit zou op tafel verschijnen, diezelfde dag nog! En zo geschiedde...


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

+/- 8 vastkokende aardappelen van gemiddeld formaat
400 g gepelde garnalen
4 tomaten
1/2 ui
4 eieren
scheutje olijfolie
peper en zout

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in zo'n 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze wat afkoelen. Stamp ze dan grof met de pureestamper.

Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard.
Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze kort onder in het kokend water van de eieren (zodat de pel wat loskomt) en pel ze. Leg ze even opzij.

Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en plet ze op een bord met een vork.


Meng de geplette eieren, het grootste deel van de garnalen (houd een beetje opzij), een scheutje olijfolie en een snuifje peper en zout met de aardappelpuree.

Snijd de gepelde tomaten in fijne plakjes en leg ze over elkaar op een groot bord. Besprenkel ze met wat olijfolie en strooi er een beetje zout over.
Pel en versnipper de (halve) ui en strooi deze samen met de overschot van de garnalen over de tomaten.

Serveer de puree en de tomatencarpaccio samen. Smakelijk!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten