zondag 15 mei 2016

Witloofstoemp met Hervekaas en Luikse siroop

Een echte Belgische stoemp! Ik kwam het receptje tegen in het magazine van Carrefour. Deze stoemp werd dit jaar verkozen als 'beste Belgetarische stoemp' en ja hoor, hij is lekker! Ik ben normaal eigenlijk geen witloof-fan, maar dit gerechtje vond ik echt wel oké!!! Een aanrader!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 kg aardappelen (bijvoorbeeld Bintje)
400 g witloof
1/2 ui
1 eetlepel Luikse siroop
50 g Hervekaas
50 g goede boter
snuifje nootmuskaat
zout en peper

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en laat ze 15 minuten koken in gezouten water. Stomen kan natuurlijk ook.

Schil en versnipper ondertussen de ui. Snijd het witloof in reepjes.
Laat in een pan op een matig vuur 20 g boter smelten. Fruit hierin de ui en voeg daarna het witloof toe. Giet 3 eetlepels water en de Luikse siroop erbij. Meng alles goed, dek de pan af en laat zo'n 5 minuten op een zacht vuur sudderen.



Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af en plet ze met een pureestamper tot een grove puree.
Schep het witloof-mengsel erdoor en kruid met nootmuskaat, zout en peper naar smaak. Voeg nog 30 g boter, de Hervekaas (in kleine blokjes gesneden) toe. Meng alles goed en dien meteen op.


Lekker met bijvoorbeeld chipolataworstjes!


1 opmerking:

  1. Het is zo moeilijk om witlof here te vinden , maar sms lukr het wel. Dit is goed idee voor dan.

    BeantwoordenVerwijderen