zondag 29 mei 2016

Heerlijke citroencake (met yoghurt)

Mmm, deze citroencake is echt lekker en het citroenglazuur maakt hem helemaal af! De perfecte zomerse cake!


Dit heb je nodig:

3 grote eieren
300 g witte suiker
225 g volle yoghurt
schil van 1 citroen (bio), fijn geraspt
175 g zelfrijzende bloem (of bloem + bakpoeder)
50 g goede boter

voor het glazuur:
100 g poedersuiker
2 eetlepels citroensap

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de eidooiers samen met de witte suiker in een mengkom en klop met de mixer (of in de keukenmachine) op tot een lichtkleurige schuimige massa.

Schep de yoghurt, de citroenschil en de bloem er goed door.

Laat de boter smelten op een zacht vuurtje of in de magnetron. Roer ze door het beslag.

Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig bij het beslag. Doe dit voorzichtig omdat je anders te veel lucht uit het eiwit klopt waardoor de cake te zwaar wordt.

yoghurt + geraspte citroenschil

Giet het cakebeslag in een goed ingevette en bebloemde bakvorm en bak 50 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven.


Laat de cake afkoelen in de vorm.

Als de cake afgekoeld en uit de bakvorm is, dan is het tijd voor het glazuurlaagje: meng de poedersuiker met het citroensap en giet dit mengsel over de cake. Is het glazuur te vloeibaar, voeg dan wat poedersuiker toe. Is hij te vast, voeg dan wat citroensap (of eventueel water) toe.

Smullen!!!


(recept uit "Simply You", magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen