Mexicaanse miniquiches

Mmm, die heerlijke mix van maïs, kidneybonen, paprika, cayennepeper, tortillachips én natuurlijk zure room... fantastisch! Loopt het water je ook al in de mond bij het lezen van deze ingrediënten? Ga dan al maar aan de slag! Wat een lekkere quiches...


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen / een 12-tal mini-quiches)

2 rollen kruimeldeeg
300 g gehakt (vleessoort naar keuze)
2 groene paprika's
1 rode ui
200 g kidneybonen (blik)
50 g maïs (blik)
4 eieren
50 g oude kaas (blok)
200 ml room
flinke snuif cayennepeper
peper en zout
om af te werken: potje zure room

EXTRA: muffinbakvorm voor 12 muffins

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Steek met een ronde steekvorm of met een glas rondjes uit het kruimeldeeg die groot genoeg zijn om in de muffinvormen te passen (hou ook rekening met de randen) en leg ze in de vormen.
Prik met een vork gaatjes in het deeg, leg een bakpapier op de muffinvormen en bak 10 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Pel en versnipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de bonen en de maïs goed uitlekken.

Fruit dan de ui in wat olie, voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met flink wat cayennepeper en een beetje zout. Voeg de paprikablokjes, de bonen en de maïs toe en bak al roerend even verder.

Klop de eieren los met de room en kruid met wat peper en zout.

Haal de gebakken quichebodems uit de oven en verwijder het bakpapier. Verdeel het gehaktmengsel over de bodems en giet er dan het ei-roommengsel bij. Rasp wat kaas over de quiches en verkruimel tenslotte de tortillachips erover. Bak 20 minuten in de oven op 180°C.

 


Serveer met een toefje zure room. Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts