Mediterrane groenteschotel met feta en olijven (veggie)

Afgelopen zaterdag waren we te gast op een BBQ. Niet dat het BBQ-weer was, maar kom... Het stond zo gepland. :) Veel vlees dus en een hele goede reden om zondag een veggie-dagje in te lassen. Niet dat wij nog zo veel vlees eten eigenlijk. Soms eten we een hele week - onbewust - veggie zonder daar enig probleem mee te hebben.

Tijd om het even over dit gerechtje te hebben nu... Lekkerrrrrrrr!!!!! Is dat duidelijk? Ons hele gezin genoot er met volle teugen van. De feta en olijven maken het helemaal af. Zeer geslaagd! In het originele recept worden enkel paprika's gebruikt, maar ik koos ervoor om ook kerstomaten toe te voegen. Een heel goed idee, zo bleek. Ze pasten er geweldig goed bij! De volgende keer voeg ik mogelijk ook courgette toe. Ook dat zou prima bij dit gerecht passen.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

3 paprika's (3 verschillende kleuren)
2 uien
2 teentjes knoflook
1,2 kg aardappelen
2 takjes rozemarijn (of een theelepel gedroogde rozemarijn)
1 theelepel Italiaanse kruidenmix
200 g kerstomaten
snuifje peper
1/2 groentebouillonblokje
4 eetlepels olijfolie
125 g fetakaas
3 eetlepels olijven (zwarte en groene)

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de paprika's en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Pel de uien en snijd ze in partjes.
Pel en versnipper de knoflook.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Ris de rozemarijn-naaldjes van de takjes.

Leg alles samen met de kerstomaten (niet versneden) in een grote ovenschotel, kruid met peper en Italiaanse kruiden en schep door elkaar.

Los het halve bouillonblokje op in 375 ml heet water en schenk dit uit over de ovenschotel.
Druppel de olie eroverheen.


Plaats het gerechtje 45 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Verbrokkel de feta en verdeel hem samen met de olijven over de ovenschotel. Bak nog 10 minuten verder.

Smakelijk!!!


(gebaseerd op een recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts