Tarte Tatins met veenbessen (veenbessencakejes)

Gewoon als tussendoortje of - zoals wij deden - bij een stukje wild. Nee, deze cakejes zijn daar niet echt voor bedoeld, maar veenbessen gaan nu eenmaal heel goed samen met wild en wat vonden onze kinderen het fantastisch om gewoonweg cake bij het avondmaal te mogen eten! Haha. De cakejes waren bovendien heel erg lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 6 cakejes)

250 g bereide veenbessen (glazen pot of blik)
6 kleine takjes verse rozemarijn
175 g zelfrijzende bloem
150 g witte suiker
1 zakje vanillesuiker (kan je ook weglaten als je de cakejes wat minder zoet wil maken)
snuifje zout
200 g goede boter, op kamertemperatuur (of kort verwarmd in de magnetron)
3 eieren
30 ml melk

EXTRA: 6 ramequins (kleine ovenbestendige porseleinen potjes, een beetje groter dan een cupcakevorm)

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Vet de ramequins in met een beetje boter of bakspray.
Verdeel de veenbessen over de potjes.

Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout in een drietal minuten tot een romige massa.

Splits de eieren. Voeg een voor een de dooiers aan het mengsel toe. Klop ook de melk en de bloem erdoor.

Klop de eiwitten stijf (gebruik hiervoor een goed ontvette klopper!) en spatel ze voorzichtig door het beslag. Zorg ervoor dat je de lucht die je er net hebt ingeklopt er niet weer uit klopt.

Schep het cakebeslag in de ramequins bovenop de veenbessen.
Bak de cakejes 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

 

Laat de cakejes vijf minuten afkoelen en draai ze dan om op een bord of serveerschaal. Laat ze verder afkoelen. Werk de cakejes af met een takje rozemarijn. Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts